• Logo 1
zaterdag 09 december 2017 11:01

Michael & Ingrid

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wat leuk dat je onze website even bezoekt. Wij zijn Michael en Ingrid en dansen al ca  30 jaar nog steeds met heel veel plezier. Wij hebben dansen altijd erg leuk gevonden, maar de passie voor het Stijldansen ontvlamde eind jaren 80.  Nadat wij al enkele jaren samen waren, besloten we dat het tijd werd om te leren stijldansen. Als geboren Surinamers konden we al aardig een Merengue of Salsa dansen, maar van Stijldansen hadden we letterlijk geen kaas gegeten. Het eerste lesjaar ging ons al heel goed af en wij mochten halverwege het seizoen al instromen op het zilverniveau.

Al gauw waren we de favorieten van de dansschool waar we les hadden en in het 2e seizoen, stimuleerde onze dansleraar ons om eens mee te doen aan een danswedstrijd. Dat hadden we nog nooit gedaan of meegemaakt, maar we trokken de stoute dansschoenen aan en deden inderdaad voor het eerst mee. En wat een leuke ervaring was dat, we dansten onszelf al meteen de finale in. Daarna ging het erg hard. We deden regelmatig met veel succes aan wedstrijden mee en werden ook vaak gevraagd om demonstraties te geven. Daarnaast hebben we ook wel eens als dansers gefigureerd in de musical  My Fair lady met Jos Brink.  Als debutant werden wij begin 90-er jaren op de Nederlandse Kampioenschappen uit 105 paren geselecteerd voor de finale met de 6 beste paren van het veld.

Daarna ging het heel snel en promoveerden we naar de Amateurklasse. Al gauw daarna kondigde onze dochter Devon zich aan en we besloten te stoppen met dansen. Na ongeveer 2 jaar werden we door een dansschool gevraagd om met de danslessen te assisteren. Al gauw werden we weer gepakt door het dansvirus en kwamen we op een danswedstrijd als amateurpaar uit voor de dansschool waar we les gaven. We dansten ons toen meteen de finale in. We dansten met veel succes nog een aantal jaren in de junioren klasse (tot 35 jaar), maar besloten op 42-jarige leeftijd over te stappen naar de Senioren klasse (35+). Ook daar haalden we veel successen. We werden twee jaren op rij het beste Nederlandse Senioren Latin paar van Nederland en werden door de bond uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen op de Open EU, de Europese en de Wereldkampioenschappen.

In 2004 besloten we op ons topniveau te stoppen met competitie dansen en al onze kennis en ervaring over te dragen aan de leerlingen in onze school, waarbij de liefde en het plezier voor de dans voor ons de belangrijkste drijfveer is in het lesgeven. Hoewel we niet meer actief aan competitie dansen deelnemen, trainen we nog regelmatig en nemen we nog lessen om onze danskennis op niveau te houden.

{gallery}Michael and Ingrid{/gallery}
Gelezen: 1359 keer Laatst aangepast op maandag 08 januari 2018 07:14
Meer in deze categorie: Nieuwjaarsbal 2018 »