• Logo 1

Je kunt ook telefonisch of per mail informatie van ons krijgen en/of je inschrijven door te bellen naar  respectievelijk de telefoonnummers 06-29 42 46 31 en 06-11 20 41 96 (WhatsAppen mag ook) of een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je bent natuurlijk ook van harte welkom om vrijblijvend langs te komen op één van onze danslessen. De data van de eerste danslessen vind je in onze agenda op de Homepage.

dinsdag 05 oktober 2021 14:56

Salsa cursussen!

In het komende seizoen starten we bij voldoende animo weer met de salsacursussen! Heb je geen of al een beetje salsaervaring dan zijn deze cursussen ideaal voor je.

Salsacursus voor paren
Op donderdagavond kun je instromen in de Salsacursus van 10 lessen. Salsadansen is niet erg moeilijk. De basispassen zijn consistent en er zijn geen vaste programmavolgordes. Bij ons leer je naar de Salsamuziek te luisteren en daardoor gevoel te krijgen voor het ritme. We leren je de standaard basisfiguren en patronen, maar stimuleren je om te freestylen en je eigen Salsadansstijl te ontwikkelen Voor deze cursus heb je een danspartner nodig. Een Salscursus bestaat uit blokken van 10 lessen á € 90,00 per persoon.

Salsa Solo
Wil je partner niet op les of heb je geen partner en je wil niet afhankelijk zijn van andere danspartners? Dan is deze Solocursus ideaal voor je. Je leert in deze cursus alles zonder een danspartner, zodat je op een feestje of een event ook met een partner kan Salsadansen. We besteden in deze cursus ook aandacht aan de presentatie en styling. Op dinsdagavond kun je instromen in de Salsa Solo, van 20.00-21.00 uur. Een proefles is altijd mogelijk. De Salsa Solo cursus bestaat uit blokken van 10 lessen á € 90,00 per persoon.

Neem voor meer informatie gerust telefonisch (WhatsAppen mag ook) of per email contact met ons op.zaterdag 09 december 2017 11:01

Michael & Ingrid

Wij zijn Michael en Ingrid en dansen al bijna 30 jaar en nog steeds met heel veel plezier. Wij hebben dansen altijd erg leuk gevonden, maar de passie voor het Stijldansen ontvlamde eind jaren 80. Nadat wij al enkele jaren samen waren, besloten we dat het tijd werd om te leren stijldansen. Als geboren Surinamers konden we al aardig een Merengue of Salsa dansen, maar van Stijldansen hadden we letterlijk geen kaas gegeten. Het eerste lesjaar ging ons al heel goed af en wij mochten halverwege het seizoen al instromen  naar het volgende niveau.

Iin het 2e seizoen, stimuleerde onze dansleraar ons om mee te doen aan een danswedstrijd. Dat hadden we nog nooit gedaan of meegemaakt, maar we trokken de stoute dansschoenen aan en deden voor het eerst mee. En wat een leuke ervaring was dat, we dansten onszelf al meteen de finale in. Daarna ging het erg hard. We deden regelmatig met veel succes aan wedstrijden mee en werden ook vaak gevraagd om dansdemonstraties te geven. Daarnaast hebben we ook als dansers reglmatig gefigureerd zoals in de musical My Fair lady met Jos Brink, en in de Nederlandse film Verliefd op Cuba. Als debutant werden wij begin 90-er jaren op de Nederlandse Kampioenschappen als één van de 6 beste paren uit een veld van 105 paren geselecteerd voor de finale. We promoveerden als Debutant meteen naar de Amateurklasse.

Al gauw daarna kondigde onze dochter Devon zich aan en we besloten te stoppen met dansen. Na ongeveer 2 jaar werden we door een dansschool gevraagd om bij de danslessen te assisteren. We werden weer gepakt door het dansvirus en kwamen we op een danswedstrijd als amateur Latin paar uit voor de dansschool waar we les gaven. We dansten ons toen weer meteen de finale in. Daarna dansten we met met veel succes nog een aantal jaren in de Junioren klasse (tot 35 jaar), maar besloten op 42-jarige leeftijd over te stappen naar de Senioren klasse (35+). Ook daar haalden we veel successen. We werden twee jaren op rij het beste Nederlandse Senioren Latin paar van Nederland en werden door de dansbond uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen op de Open EU, de Europese en de Wereldkampioenschappen. In de Open EU werden we 5e van 28 paren uit 21 landen.

In 2004 besloten we op ons topniveau te stoppen met competitie dansen en al onze kennis en ervaring over te dragen aan de leerlingen in onze school. Onze belangrijkste drijfveer hierin was de liefde, de passie en het plezier in dansen. Hoewel we niet meer actief aan competitie dansen deelnemen, trainen we nog regelmatig en nemen we nog lessen om onze danskennis op niveau te houden.

View the embedded image gallery online at:
https://dansstudiodeminkys.nl/laatste-nieuws#sigProId86ca962ba3