• Logo 1
woensdag 15 juli 2020 14:16

Inschrijfavond Dansseizoen 2021-2022

Inschrijfavond

 
Stijldanslesse
 In augustus begint het dansseizoen en gaan we weer dansen!  De inschrijfavond voor Stijldansen, Salsa én Zumba is op vrijdag 13 augustus van 20.00-22.00 uur in de Wormer Vendeliers aan de Knollendammerstraat 14, Wormer. 
 Tijdens deze inschrijfavond is er ook gelegenheid om te dansen. Het  stijldansseizoen bestaat uit 28 lessen van een uur.  Op de homepagina van deze website kun je de informatiebrochures en het indhrijfformulier downloaden.
 Zorg dat je erbij bent en wordt een Deminky Family member.

 Wij leven alle COVID-19 maatregelen van de overheid zorgvuldig na.
 Vóór, na, tijdens en tussen de lessen door worden de zaal en het meubilair regelmatig gedesinfecteerd.
 De danslocatie is zo ingericht dat het voor alle leerlingen veilig is om deze te bezoeken. 

 I.v.m. de onvoorspelbaarheid betreffende de ontwikkeling van de pandemie en de daaraan gerelateerde maatregelen, betaalt u de helft van het lesgeld bij inschrijving en het resterende deel pas vóór of op de eerste les in januari   2022.

 stijldans

Dansavonden
Ook komend seizoen organiseren we een aantal dansavonden waarop je gezellig en vrij kunt dansen onder het genot van een drankje. 
Komend seizoen willen we i.v.m. alle RIVM richtlijnen van te voren weten wie er aanwezig zijn. 
Daarom kunnen de entreekaartjes alleen in de voorverkoop worden aangeschaft.


Salsadansen in Wormer! Heel erg leuk om te doen!

SAlsa

Bij voldoende animo starten wij op de donderdagavond van 20.45 tot 21.45 een salsacursus van 10 lessen voor beginners en semi gevorderden. Salsa is echt niet moeilijk, maar moet je gewoon doen en ervaren. Veel mensen vaak hebben mensen vaak geen goede voorstelling van salsadansen. Ze denken dat het moeilijk is om te leren en dat salsadansen een goede conditie vereist. Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De leider leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten.

Er zijn over de hele wereld veel salsa workshops en festivals. Bij salsa is het vooral de bedoeling, zoals bij de meeste dansstijlen, dat je zoveel mogelijk plezier hebt in het dansen. Samen of alleen. 
Dus twijfel niet en schrijf je in voor deze gezellige en leuke danscursus!

Salsa Bootcamp
salsa

We organiseren komend seizoen weer SalsaBootcamps van 2 ½ uur op een zaterdag of zondag. Data en tijdstip worden hier op de website nog nader bekend gemaakt. In deze Bootcamps worden de basispassenen basisfiguren op intensieve en vrolijke en luchtige manier aangeleerd. Deze Bootcamps zijn uitermate geschikt om in korte tijd kennis te maken met Salsa en om de basisfiguren onder de knie te krijgen.


Solo Salsa
salsa solo

Bij voldoende animo starten wij een cursus Solo Salsa. Voor deze cursus heb je geen danspartner nodig. In een gezellige en informele sfeer leer je de basisvaardigheden, -technieken en danshouding. Daarnaast geven we ook veel aandacht aan de armbewegingen, presentatie en salsastyling.


 

zaterdag 26 januari 2019 19:01

Nieuwjaarsbal 2019

Eindelijk was zaterdag 12 januari 2019 de dag
van ons Nieuwjaarsbal gearriveerd. We hadden wat afmeldingen
.v.m. ziekte binnen gekregen, maar desondanks waren er
ruim 60 man aanwezig. Vanaf 21.00 uur webstroomden de deelnemers aan dit jaarlijkse Deminky Event binnen.
De zaal was mooi versierd, de gasten zagen er weer prachtig uit en er ontstond al meteen een goede en gezellige sfeer.

Om 21.30 uur werden alle gasten welkom geheten met een dankwoord aan Alexander van Zoelen, Corrie Sman, Theo en Corrie Sierhuis voor de prachtige fotowand met dansschoollogo die wij van hen cadeau hebben gehad. Van alle gasten werd voor deze mooie fotowand een prachtige foto gemaakt.

De sfeer zat er ná de schooldance op So Cu Pe al meteen goed in. Er werd dan ook behoorlijk veel gedanst. Ondertussen bekeken de Style Award juryeden alle genodigden om te bepalen welke 3 dames en 3 heren genomineerd werden voor de jaarlijkse Style Award. Kort nadat het heerlijke hapjesbuffet, door Ingrid samengesteld en klaargemaakt, was het tijd voor de eerste ronde Twistkampioenschap. Iedereen twistte er lustig oplos en de jury selecteerde vervolgens 6 twisters voor de finale.

Nadat de Twistfinale was gedanst werd de twistranking bekend gemaakt: 1e Bart Korver, 2e Theo Sierhuis, 3e André Jongewaard, 4e Mireille Mooij, 5e Bets Lensen, 6e Kayleigh Jongewaard. Direct daarna werden de genomineerden voor de Style Award bekend gemaakt. Bij de dames waren dit Anouk den Broeder, Mireille Mooij en Femmeke van den Berg. Bij de heren werden Monne Onrust, Theo Sierhuis en Pascal Sman genomineerd. Er werden 3 paartjes samengesteld en zij dansten een Quickstep en het publiek was nu aan de beurt om te stemmen wie van de dames en heren de Style Award New Years Eve 2019 in ontvangst mocht nemen.

Na het stemmen werden de stembriefjes geteld en werden Anouk den Broeder en Monne Onrust uitgeroepen tot de winnaars van de Style Award. Zij namen hun Award met de felicitaties in ontvangst en dansten op een Quickstep hun overwinningsronde. In het laatste uurtje van de avond werd er nog volop gedanst en rond 01.00 uur ging iedereen tevreden huiswaarts.

Wij hebben flink van deze avond genoten en zijn heel blij en trots op onze leerlingen en hopen dat jullie nog heel lang bij ons blijven lessen.

zaterdag 07 juli 2018 10:23

Deminky's BBQ 16 juni 2018

Op 16 juni jl. organiseerde Deminky’s voor haar leerlingen en introducees de eerste Deminky's Barbeque. Al gauw waren de ruim 50 gasten, inclusief enkele kinderen, rond 16.30 aanwezig. Het weer was prachtig, de BBQ’s stonden gereed en Michael was de BBQ-kok voor de dag, dus alle ingredienten voor een geslaagde middag waren aanwezig. Ingrid had alle voorbereidingen voor deze BBQ getroffen en er stond een prachtige Buffettafel vol hapjes en lekkernijen klaar. Op de BBQ lagen allerlei vleessoorten, saté’s, burgers, worsten, etc. Er was een hele gezellige sfeer en iedereen genoot van het lekkere eten en tussendoor werd er ook aardig gedanst. Met deze BBQ is er een nieuwe traditie ontstaan om jaarlijks het seizoen mee afsluiten. Zorg dat je er de volgende keer bij bent.

vrijdag 08 juni 2018 15:01

Afdansavond en Slotbal 2 juni 2018

Op 2 juni jongstleden werd het dansseizoen bij ons afgesloten met de Medaltests, dit in combinatie met een slotbal. Bij Deminky’s wordt je niet verplicht om af te dansen. Ook zonder de medaltest mag je bij ons doorstromen naar een volgend niveau. Leuk om te merken dat er altijd paren zijn die willen afdansen. Alle paren kwamen rond 20.00 uur één voor één op het nummer The end of Time van Beyoncé de vloer op en werden aan de toeschouwers voorgesteld. De twee Open Klasse paren dansten een introductiedans op een Engelse Wals.

Het afdansen begon met de Goud/goudster paren en er werd vanaf begin af aan al heel goed gedanst. In het eerste blok was goed te merken dat onze Deminky Dansers best een beetje zenuwachtig waren, maar dat was er na de eerste dansen al snel af en alle paren zetten hun beste dansbeentjes voor. Dit jaar waren er ook enkele dappere zilverparen die een Samba, Paso Doble en Slow foxtrot dansten, én 2 moedige Goudster paren die een Weense Wals aandurfden.

Rond 23.00 uur had iedereen al zijn dansen gedaan en konden de cijfers verwerkt worden. Na de uitreiking van de certificaten, werd bekend gemaakt wie de winnaars van de Style Award Season Edition werden. Deze keer wonnen Kaylee Jongewaard en Hans Denneman, op basis van een unaniem besluit van onze jury, de Deminky Style Award Season Edition 2018.

Het was weer een zeer geslaagde avond met weer leuke leerlingen en toeschouwers. Hopelijk zien we iedereen volgend seizoen weer terug op onze dansvloer en remember: KEEEEEEP DANCING!

dinsdag 30 januari 2018 08:56

Nieuwjaarsbal 2018

Voor de tweede achtereenvolgende keer organiseerden wij een Nieuwjaarsbal i.p.v. een Kerstbal. Dit jaarlijkse Nieuwjaarsbal wordt een nieuwe traditie bij Deminky’s. De kledingcode voor deze avond was feestelijke kleding. Iedereen zag er prachtig uit. Het stemmen voor de Style Award was deze avond volledig een aangelegenheid voor onze gasten om hun stem uit te brengen. De top 3 bij de heren voor de Style Award waren Bas de Haan, Bert Sierhuis en Damiano van de Linden en Peter Lensen. Damiano en Peter hadden even veel stemmen. Bij de dames bestond de top 3 uit Eline Daas, Corrie van den Beld en Liesje de Haas. De Style werd deze keer wel verdiend gewonnen door Liesje de Haas en Bert Sierhuis en na het in ontvangst nemen van hun Award dansten zij op een Quickstep hun overwinningsdans.Op deze avond kwamen ook de linedances So Cu Pe, Follow the leader en Proud Mary voorbij. Iedereen deed op alle linedances gezellig mee en de sfeer zat er goed in.

Na een oproep voor de Cha Cha Ton, meldden zich 11 paren aan. Devon onze dochter was de jury voor deze Cha Cha competitie. Na de voorronde en de halve finale, bleven er 3 finalisten over nl. Ben Mijnen en Samira Mijnen, Peter Lensen en Bets Lensen, Jort van den Berg en Femke van den Berg. Van deze 3 koppels werden 3 nieuwe paren samengesteld. Op deze wijze hadden alle koppels een gelijke kans op de eerste plaats. Peter en Samira, Ben en Femke en Jort en Bets dansten als nieuw samengestelde koppels de finale. In deze finale werden Jort en Bets 3e, Ben en Femke werden 2e en Peter en Samira werden uitgroepen tot winnaars van de Cha Cha Ton. Na de Cha Cha Ton, stond het hapjes buffet klaar. Iedereen werd opgeroepen om zichzelf van de lekkere hapjes te voorzien en het buffet bleef de rest van de avond ook staan.

Het was weer een hele gezellige en geslaagde avond met bijzonder leuke mensen en we hopen dat we iedereen op de volgende dansavonden weer bij ons op de dansvloer te zien.
zaterdag 09 december 2017 11:01

Michael & Ingrid

Wat leuk dat je onze website even bezoekt. Wij zijn Michael en Ingrid en dansen al ca  30 jaar nog steeds met heel veel plezier. Wij hebben dansen altijd erg leuk gevonden, maar de passie voor het Stijldansen ontvlamde eind jaren 80.  Nadat wij al enkele jaren samen waren, besloten we dat het tijd werd om te leren stijldansen. Als geboren Surinamers konden we al aardig een Merengue of Salsa dansen, maar van Stijldansen hadden we letterlijk geen kaas gegeten. Het eerste lesjaar ging ons al heel goed af en wij mochten halverwege het seizoen al instromen op het zilverniveau.

Al gauw waren we de favorieten van de dansschool waar we les hadden en in het 2e seizoen, stimuleerde onze dansleraar ons om eens mee te doen aan een danswedstrijd. Dat hadden we nog nooit gedaan of meegemaakt, maar we trokken de stoute dansschoenen aan en deden inderdaad voor het eerst mee. En wat een leuke ervaring was dat, we dansten onszelf al meteen de finale in. Daarna ging het erg hard. We deden regelmatig met veel succes aan wedstrijden mee en werden ook vaak gevraagd om demonstraties te geven. Daarnaast hebben we ook wel eens als dansers gefigureerd in de musical  My Fair lady met Jos Brink.  Als debutant werden wij begin 90-er jaren op de Nederlandse Kampioenschappen uit 105 paren geselecteerd voor de finale met de 6 beste paren van het veld.

Daarna ging het heel snel en promoveerden we naar de Amateurklasse. Al gauw daarna kondigde onze dochter Devon zich aan en we besloten te stoppen met dansen. Na ongeveer 2 jaar werden we door een dansschool gevraagd om met de danslessen te assisteren. Al gauw werden we weer gepakt door het dansvirus en kwamen we op een danswedstrijd als amateurpaar uit voor de dansschool waar we les gaven. We dansten ons toen meteen de finale in. We dansten met veel succes nog een aantal jaren in de junioren klasse (tot 35 jaar), maar besloten op 42-jarige leeftijd over te stappen naar de Senioren klasse (35+). Ook daar haalden we veel successen. We werden twee jaren op rij het beste Nederlandse Senioren Latin paar van Nederland en werden door de bond uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen op de Open EU, de Europese en de Wereldkampioenschappen.

In 2004 besloten we op ons topniveau te stoppen met competitie dansen en al onze kennis en ervaring over te dragen aan de leerlingen in onze school, waarbij de liefde en het plezier voor de dans voor ons de belangrijkste drijfveer is in het lesgeven. Hoewel we niet meer actief aan competitie dansen deelnemen, trainen we nog regelmatig en nemen we nog lessen om onze danskennis op niveau te houden.

View the embedded image gallery online at:
https://dansstudiodeminkys.nl/laatste-nieuws#sigProId86ca962ba3